У росіян великі проблеми з радарами до артилерії / фото: t.me/landforcesofukraine

Збройні Сили України можуть використовувати касетні боєприпаси, які вони отримали від Сполучених Штатів Америки, в першу чергу для знищення російської артилерії. Це дуже ефективна зброя, яка допоможе звести нанівець перевагу ворога в цьому компоненті, про що в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан.

"Касетні боєприпаси дуже добре працюють по батареях ворога. "Касетник", навіть один боєприпас, який йде в батарею, він знищує живу силу і пошкоджує техніку. Одного снаряда вистачить, щоб знищити батарею противника. Зараз, я думаю, після заходу цих снарядів найближчими кількома тижнями можемо взагалі викосити більшу частину стволів росіян", - сказав він.

Також Світан прокоментував заяву Міністерства оборони Великої Британії про те, що армія РФ страждає від нестачі артилерійської радіорозвідки, що призводить до високих втрат. 

Відео дня

"У росіян великі проблеми з радарами. В основному начинка цих радарів була зарубіжною, своєї елементної бази у них немає. Один з ударів по цій сірій контрабанді було завдано саме по елементній базі для контрбатарейних радарів. Тому росіяни втрачають ці радари, ми їх знищуємо, відновлюють вони їх дуже повільно. Без контрбатарейного радара ворог не може змагатися зі стволами, у яких є ці радари. А у нас достатня кількість контрбатарейних радарів і достатня кількість стволів", - сказав він.

Втрати РФ в артилерії та касетні боєприпаси для ЗСУ - головне

Протягом останніх кількох місяців Генштаб ЗСУ у своїх зведеннях про втрати росіян вказує на значне зростання показників знищення артилерії ворога.

На думку експертів, обрана стратегія на виснаження артилерії росіян, схоже, працює, тому ворог вже втратив колишню перевагу в артилерії, і скоро нинішній паритет, ймовірно, перейде в перевагу вже артилерії Сил оборони.

7 липня Пентагон оголосив черговий пакет військової допомоги, в якому вперше підтримав Україну касетними боєприпасами. 

13 липня командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський підтвердив, що Україна вже отримала касетні боєприпаси від США, але на полі бою їх ще не задіяла.

Вас також можуть зацікавити новини: