Росіяни збирають танки на базі у Верхній Пишмі / колаж УНІАН, фото Міноборони РФ, кадр із відео

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal.

Аналітик зазначає, що з початку повномасштабної війни всі російські бази зберігання техніки поступово виснажувалися. Винятком стала лише одна з них - 1311-а центральна база резерву техніки у Верхній Пишмі під Єкатеринбургом. Там запаси танків зростають, причому істотно - на сотні одиниць на рік.

Ґрунтуючись на супутникових та інших відкритих даних, аналітик підрахував, що в серпні 2022 року на базі зберігалося лише близько 300 візуально придатних до використання танків. У березні 2023 року їх стало вже 400, у жовтні 2023-го - кількість доросла до 550. Знімки за 20 березня 2024 року свідчать про 560 танків просто неба і, ймовірно, ще 400 у критих ангарах.

Відео дня

На думку аналітика, ймовірно, база у Верхній Пишмі використовується як основний проміжний пункт зберігання і ремонту танків, що перекидаються зі східних регіонів Росії. Як зазначає Covert Cabal, Єкатеринбург є важливим логістичним вузлом на Транссибірській магістралі і найзахіднішою базою зберігання військової техніки на маршруті, що веде до України.

Є лише дві великі бази зберігання, розташовані далі на захід. 22-а - під Костромою, що дуже північніше України і тому незручно з логістичної точки зору. І 7024-а база поблизу міста Каменськ-Шахтинський, тобто практично на кордоні з Україною, куди можуть дотягнутися українські ракети і дрони.

База зберігання танків у Верхній Пишми / кадр з відео

Ситуація з озброєннями в Росії: останні новини

Як писав УНІАН, РФ поповнила втрати і нарощує виробництво зброї, щоб перемогти Україну. На думку The Washington Post, це протверезлива оцінка для Києва, якому бракує зброї та солдатів і який втрачає позиції в полі битви.

Також ми розповідали, що, за даними ГУР, від початку повномасштабної війни РФ випустила по території України понад 80 ракет "Кинджал". Ще стільки ж цих ракет в агресора залишається на складах.

Вас також можуть зацікавити новини: