Росіяни вважають ракети "Кинжал" та "Циркон" верхом свого технологічного генія / фото kremlin.ru

В Російській Федерації вважають ракети "Кинджал", одну з яких нещодавно збили в Україні з комплексу Patriot, та "Циркон" найсучаснішим озброєнням та буквально "верхом свого технологічного генія". Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.  

"На сьогоднішній день у них є дві ракети, які вони вважають верхом свого технологічного генія. Перша – це Х-47 "Кинджал". Ми бачимо, наскільки вона "не має аналогів у світі", і наскільки вона "геніальна". Хоча, в принципі, протягом усього того часу, як Росія піарила цю ракету, багато хто говорив про те, що в ній немає нічого надприродного. Це звичайна балістична ракета по типу "Іскандер", яка була модернізована під авіаційний носій", – пояснив Коваленко в ефірі телеканалу FREEДОМ

Експерт зазначив, що росіяни допрацювали і вдосконалили паливну систему на цій ракеті, щоб "Кинджал" (Х-47) міг розвивати гіперзвукову швидкість – тобто більше 5 Махів.

Відео дня

"Є ще одна ракета – "Циркон", але вона фактично морського базування. Ракета великого радіусу дії, заявляється понад 5 тис. км. Але вона до кінця не випробувана", – додав він. 

За словами Коваленка, в російської ракети "Циркон" дуже багато внутрішніх проблем. Її застосування може закінчитися погано для корабля, з якого здійснять запуск.

Російське озброєння на війні проти України

Росія планує поставити на конвеєр ракети Х-50 "Оріон". За словами головного редактора Defense Express Олега Каткова, вони є меншою копією ракет Х-101, якими росіяни тероризують українські міста. 

Раніше ЗМІ повідомляли, що РФ застосувала в Україні іранську розробку протитанкових керованих ракет Dehlavieh, які є аналогом російського ПТРК 9M133 "Корнет".

Вас також можуть зацікавити новини: