ЗСУ отримали нову систему залпового вогню / Укроборонпром

Збройні сили України взяли на озброєння модернізовану реактивну систему залпового вогню БМ-21У "Град" – ДКР "Верба/1". Проект модернізації розробило Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова.

Про це повідлмляється на сайті "Укроборонпрому". Наголошується, що цифрові системи "Верби" дозволяють екіпажу керувати вогнем, вести прицілювання та навіть перезаряджання в автоматичному режимі.

Боєкомплект системи складається з 40-ка 122-мм реактивних снарядів, які здатні вражати цілі на відстані до 40 км. При тому перезарядка повного пакета займає лише 5 хвилин.

Відео дня

Завдяки електроніці час на підготовку залпу вдалося скоротити у 5 разів. Нова система стабілізації платформи значно підвищила точність вогню. Крім того, техніка оснащена сучасними системами цифрового зв’язку.

Укроборонпром

Читайте такожНа Київщині пройшли випробування тактичного безпілотника Raybird-3 (відео)

Раніше повідомлялося, що Збройні Сили України мають до кінця року отримати від ДП "Укроборонсервіс" чотири станції радіотехнічної розвідки "Кольчуга-КЕ". Крім того, підприємство розпочало випробування НВЧ-приладів та елементної бази комплектуючих зенітних ракетних комплексів С-300ПС (ПТ), С-300В1 та "Бук-М1".