Військові провели тренування на Півдні країни \ скриншот з відео

На полігоні в Херсонській області військові провели планові заняття зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Смерч» і тактичних ракетних комплексів «Точка-У».

Читайте такожМодернізовану високоточну ракету до БМ "Смерч" почнуть випробувати наприкінці 2020 року

Про це йдеться у повідомленні Командування об'єднаних сил ЗСУ на сторінці в соцмережі. Заняття проведено за наказом командувача об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

Зазначається, що польові тренування пройшли в умовах, максимально наближених до бойових. "В лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність до ураження цілей", йдеться в повідомленні.

Наєв наголосив, що в угрупуванні військ, які боронять південь України, згідно плану, щодня тривають заходи бойової підготовки. "Завдяки гарним вмінням та навичкам наші воїни демонструють добрий вишкіл та високу професійну майстерність", - зазначив Наєв.

За його словами, батареї і розрахунки швидко здійснили марш, зайняли вогневі позиції, розгорнулись і відпрацьовували точне наведення на цілі. "Вже на завершення вони оперативно і швидко відійшли з позицій та вирушили до районів зосередження", - підсумував Наєв.

Озброєння: що мають ЗСУ

  • Командувач Військово-морських сил, контрадмірал Олексій Неїжпапа заявив, що один із пріоритетів для Військово-морських сил - це ракетна програма. Наразі завершено випробування берегових ракетних комплексів "Нептун", які будуть у наступному році поставлені на озброєння Військово-морських сил. 
  • Міністерство оборони України на кінець 2020 року планує розпочати державні випробування модернізованої високоточної ракети до БМ «Смерч».