Президент США Дональд Трамп перш за все зацікавлений у вирішенні питань своєї держави, а проблеми України не є для нього пріоритетними.

Про це розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий, передає «Апостроф».

"Трамп не вирішує проблему звільнення України - мається на увазі радикальне рішення. Тому що зрозуміло, що політично американці підтримують всі зусилля європейців у цьому сенсі. Трамп не вирішує проблем України: збереження демократії в Україні та її незалежності, боротьба з корупцією - це справа не Трампа, а громадян України та української влади.

Відео дня

Читайте також"Відбулися зміни": у Кремлі пояснили, чому Путін збрехав про пенсійний вік

Трамп не тільки не намагається їх вирішити. Більше того, він розглядає варіанти умиротворення цієї ситуації різними способами. Напевно, для більшості громадян України питання Криму - найболючіше, тому що є питанням незалежності держави. Воно болюче і для мене, тому що означає продовження імперської політики Кремля. А для Трампа це переговорні позиції. Він вирішує інші проблеми", - говорить він.

За словами Борового, першою проблемою, яка найбільше хвилює американського президента, є ядерне роззброєння.

"Він вирішує проблему збереження домовленостей з Росією з приводу, наприклад, ракет середньої і малої дальності - є кілька договорів, термін дії яких добігає кінця або які зараз не дуже дотримуються", - пояснює політик.

У той же час він відзначає, що проблеми незалежності і цілісність України є першочерговими тільки для самих українців.

"Вважати, що Трамп, Туск, Меркель чи Макрон вирішуватимуть проблеми України замість неї - це якась мила ідіотська омана. Це було б можливо, якби Україна була повноцінним учасником західної спільноти", - впевнений Боровий.