Ілюстрація / REUTERS

В Осло затримали 51-річного росіянина у зв’язку з підозрою, що він проводив «незаконну шпигунську діяльність» під час міжнародного семінару у парламенті Норвегії.

Читайте такожШвейцарія вимагає від Росії припинити шпигунство на території країни (відео)

За інформацією норвезької поліції, чоловіку загрожує за це до трьох років позбавлення волі, передає Польське радіо. Громадянина Росії затримали на летовищі в Осло і арештували. Перебування під вартою дозволить запобігти можливому знищенню доказів у справі.

Відео дня

Незаконні дії росіянин здійснював під час міжнародного семінару, присвяченого цифровим технологіям і кібербезпеці, що відбувся минулого четверга та п’ятниці у парламенті Норвегії. За даними місцевих ЗМІ, поведінка чоловіка на конференції викликала підозри, у зв’язку з чим справою зацікавилася норвезька розвідка.

Міністерство закордонних справ Росії та посольство РФ в Норвегії підтвердили інформацію про затримання російського громадянина.

Норвезьке видання Verdens Gang навело слова адвоката норвежця, екс-співробітника Прикордонної служби у місті Кіркенес на півночі країни, якого арештували в Росії через нібито шпигунську діяльність. Як повідомив адвокат, його клієнт сподівається, що тепер Норвегія та Росія зможуть здійснити обмін.