Ілюстрація / REUTERS

Федеральний окружний суд Південного округу Нью-Йорка пред'явив американцеві Полу Розенфельду звинувачення у виготовленні вибухового пристрою, який він планував привести в дію 6 листопада - у день проведення проміжних виборів у Конгрес США.

Про це повідомили в прес-службі окружного прокурора, передає dw.com.

За даними слідства, чоловік хотів підірвати себе в історичному центрі Вашингтона у пішохідній зоні National Mall, яка простягається від будівлі Капітолію до меморіалу Аврааму Лінкольну.

Відео дня

Читайте такожТрамп назвавши найбільшу помилку США за всю історію

За словами прокурора округу Джеффрі Бермана, підозрюваний хотів привернути увагу до своєї "політичної ідеології", що передбачає обрання посадових осіб і членів колегіальних органів управління довільним чином, за допомогою жеребкування.

За даними слідства, у разі детонації могли постраждати випадкові перехожі. Крім того, вибухова хвиля, імовірно, призвела б до масштабних руйнувань. Вага виготовленого Розенфельдом у підвалі власного будинку саморобного вибухового пристрою перевищувала 90 кілограмів.

За створення механізму та перевезення вибухових речовин у межах штату чоловікові загрожує до 10 років в'язниці.

У ході проміжних виборів у Конгрес США 6 листопада в середині першого президентського терміну Дональда Трампа буде переобраний повний склад Палати представників Конгресу і третина Сенату.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня в США ще на один рік продовжили режим надзвичайного стану, введений після терактів 11 вересня 2001 року.