Пострадавших госпитализировали / newsangarsk.ru

Потужність вибуху, що стався вчора, 15 січня, на зупинці в Ангарську Іркутської області в Росії, склала понад 1 кг в тротиловому еквіваленті, повідомляється в п'ятницю на сайті Бодайбинской адміністрації, передає російське агентство ТАСС.

"На місці події визначено, що стався вибух саморобного вибухового пристрою (СВП). Попередньо фахівцями-вибухотехніками було встановлено, що СВП мало оболонку у вигляді циліндра, було начинено вражаючими предметами у вигляді болтів і гайок, потужність склала понад 1 кг в тротиловому еквіваленті, були електронні мікросхеми та джерело живлення (акумулятор). Можливий спосіб приведення в дію - дистанційний або контактний. Вибуховий пристрій знаходився в полімерному пакеті синього кольору", - йдеться у повідомленні.

Поліція Іркутської області заявила, що не поширювала інформацію про вибуховий пристрій, який спрацював у четвер на зупинці громадського транспорту в Ангарську.

Відео дня

Читайте такожУ Чечні спалили чотири будинки родичів ополченців (фото, відео)

Джерелом для бодайбинської влади став документ, підписаний заступником начальника поліції ГУ МВС Росії по Іркутській області полковником І. А. Берковіц. "Він надійшов в адміністрацію у четвер по факсу", - ТАСС повідомила головний фахівець зі зв'язків з громадськістю адміністрації Бодайбо та району Світлана Балаєва.

Раніше повідомлялося, що версія теракту слідчим управлінням поки не розглядається.

Вибух на зупинці громадського транспорту в 211-му кварталі Ангарська пролунав у четвер 15 січня близько 8:35 за місцевим часом; постраждали двоє перехожих, один з них був госпіталізований у вкрай важкому стані.