REUTERS

Президент США Барак Обама в своєму щорічному посланні до Конгресу "Про становище країни" (State of the Union Address) має намір запропонувати збільшити податки для багатих, а так само скасувати пільгу на збори за успадковані цінні папери, пише ТАСС.

Читайте такожОбама хоче накласти вето на проект нафтопроводу з Канади

Про це повідомили в суботу представники американської адміністрації.

Відео дня

За наявною інформацією, глава Білого дому закличе підвищити податки до 28% для сімей, загальний річний дохід яких перевищує $500 тисяч. Зараз ставка становить 23,8%, цей рівень також був встановлений при Обамі, до нього ця цифра дорівнювала 15%. Ймовірно, ця пропозиція зустріне критику з боку Республіканської партії, яка раніше виступала проти подібних ініціатив.

Крім цього, Обама також хоче змусити американців платити податки з цінних паперів з того моменту, коли вони були успадковані. У Білому домі відзначають, що ця реформа, у разі її реалізації, торкнеться лише 1% осіб, які отримують дохід.

Джерела також повідомили, що президент закликає Конгрес зробити громадські коледжі безкоштовними для багатьох категорій студентів, підвищити відпускні та посилити заходи кібербезпеки для захисту електронних даних американців.