tvc.ru

Десятки палестинців закидали взуттям та яйцями конвой міністра закордонних справ Канади Джона Берда, який приїхав в неділю, 18 січня, в Рамаллу, щоб зустрітися з палестинським колегою Ріяд аль-Малікі. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Associated Press.

За даними Reuters, глава МЗС не постраждав. Одне яйце потрапило в дах автомобіля. Інцидент стався вже після переговорів з аль-Малікі в зовнішньополітичному відомстві.

Читайте такожАрабські країни представили в ООН оновлену резолюцію по Палестині

Відео дня

Кілька десятків бійців спецназу, озброєні кулеметами, не стали протистояти натовпу. На акцію зібралися приблизно 100 осіб, хоча не всі вони атакували конвой канадського чиновника. Протестувальники тримали плакати з написами: «Берд, тобі не раді в Палестині».

Раніше активісти руху ФАТХ (його лідером є президент Палестини Махмуд Аббас) закликали бойкотувати візит Берда, оскільки Канада займає произраильскую позицію.

15 січня на сайті МЗС Канади було розміщено повідомлення про те, що глава відомства збирається нанести візит в Ізраїль і Палестину. Зазначалося, що ця поїздка відкриє можливість підтвердити обопільну прихильність стратегічного партнерства. «Канада високо цінує тісні зв'язки з Ізраїлем», - наводяться в заяві слова Берда.

Оттава назвала підписання Аббасом Римського статуту Міжнародного кримінального суду, що дозволяє Палестині стати членом МКС, провокаційним рішенням, яке «лише посилює розрив між палестинцями і ізраїльтянами і призведе до плачевних наслідків». У 2012 році Канада, разом з США та Ізраїлем, проголосувала проти визнання Палестини в якості держави-спостерігача в ООН.