Дональд Трамп / REUTERS

Адміністрація президента США Дональда Трампа ввела заборону на «ковзаючі приклади» – модифікації, що підвищують скорострільність напівавтоматичної зброї.

Читайте такожУ США пред'явили обвинувачення продавцю патронів для стрілка, який вбив 58 людей у Лас-Вегасі

Подібні пристрої були використані злочинцем при минулорічному масовомувбивстві в Лас-Вегасі, де загинуло 58 людей, передає Голос Америки. Власникам «ковзаючих прикладів» наказано здати або знищити їх протягом 90 днів, а реєструвати нові тепер заборонено.

Відео дня

Республіканська партія зазвичай виступає в підтримку права на зброю, і її члени рішуче борються з будь-якими ініціативами, які сприймають як загрозу обмеження цього права, гарантованого Другою поправкою до Конституції.

Однак адміністрація Трампа вирішила діяти в обхід Конгресу і ввела офіційне правило, яке також включає ковзаючі приклади у визначення кулеметів, написане 80 років тому, коли такою зброєю активно користувалися гангстери.

Ковзаючий приклад, використовуючи віддачу від першого пострілу, натискає на спусковий гачок, дозволяючи відстрілювати сотні куль на хвилину з напівавтоматичної зброї і, по суті, перетворюючи його в кулемет.

Асоціація власників зброї Gun Owners of America заявила, що має намір оскаржити нове правило в суді і домагатися його скасування. За словами організації, Міністерство юстиції намагається переписати закони, а нові правила призведуть до заборон на інші види зброї. Крім того, асоціація наполягає, що ковзаючі приклади не є кулеметами.