Папа Римський Франциск \ REUTERS

Різдво Христове сьогодні святкують більшість християн. В усьому світі проходять урочисті служби в церквах, а от Папа Римський Франциск нагадав пастві про справжнє значення свята.

Читайте такожВ Іраку Різдво оголошено офіційним святом

Як йдеться в сюжеті ТСН, святковий концерт, прикрашена вогниками 16-метрова ялинка і натовп туристів - так святкують Різдво у Вифлеємі, як вірять християни, місці народження Ісуса. Готелі тут майже цілком заповнені вперше за кілька років.

Над місцем, де був народжений Христос, ще в четвертому столітті звели церкву. Зараз в ній святкова служба, а сотні паломників-християн можуть побачити святиню.

Різдвяний сюрприз для американських дітей робить перша пара країни. Дональд і Меланія Трамп за піввіковою традицією розмовляють з юними американцями по телефону. Президент розпитує малюків, чи вірять вони в Санту. І бажає гарних свят.

Тоді як Папа Римський під час проповіді у Ватикані закликає християн уникати жадібності. Глава католицької церкви закликає замість володіння матеріальними благами зосередитися на милосерді і любові.

"У наші дні для багатьох сенс життя полягає в тому, щоб мати надлишок матеріальних речей. Ненаситна жадоба позначає всю історію людства, навіть сьогодні, коли, як це не парадоксально, деякі розкішно обідають, а занадто багато залишаються без хліба, необхідного для виживання», - говорить глава католицької церкви.

Допомогти тим, хто цього потребує, заради такої благородної мети збирають святковий концерт в Дубліні. Відомі зірки ірландської естради, на чолі яких знамениті рокери U2, грають і свої, і різдвяні хіти. А потім пропонують глядачам зробити пожертвування. Гроші, зібрані під час акції, віддадуть на допомогу бездомним людям.