При цьому "референдум" відбудеться під суворим контролем / Фото з відкритих джерел

У Кремлі розглядають можливість "референдуму" на Курильських островах, в результаті якого частина спірної території перейде до Японії.

Про це пише в Twitter експерт розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозєв, посилаючись на своє джерело в Москві.

За його даними, мета цієї дії полягає в легітимізації анексії Криму та перезавантаженні відносин із Заходом. При цьому "референдум" відбудеться під суворим контролем, а велика частина території залишиться в РФ.

Відео дня

Як пояснює Грозєв, за задумом Кремля це нібито підкреслило б, що Росія стоїть на позиціях самовизначення територій, як, за версією Москви, сталося і з Кримом.

Як повідомляв УНІАН, для Донбасу кремлівські ляльководи знову пишуть новий сценарій. Попередні плани Москви з руйнування України за допомогою квазі-республік зазнали фіаско.

Довідка. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.