ФБР може "назавжди втратити" своїх інформаторів / фото Kintarojoe via flickr.com

Вимушена зупинка роботи частини федеральних органів Сполучених Штатів, відома як частковий "шатдаун", істотно обмежила роботу Федерального бюро розслідувань (ФБР).

Через брак фінансування ФБР не може платити інформаторам, перекладачам та не може купувати наркотики під прикриттям під час проведення спецоперацій, передає DW.

В одному з відділів ФБР нарікають на брак коштів навіть на закупівлю наборів для тесту ДНК, запасних шин для автомобілів, а також паперу для друку.

Відео дня

Читайте такожУ Конгресі США прийняли закон, щоб завадити Трампу вийти з НАТО

За словами голови Асоціації агентів ФБР Тома О'Коннора, кожен день "шатдауну" збільшує "оперативні перепони" для роботи ФБР. Це шкодить як операціям ФБР у боротьбі з тероризмом, так і протидії іноземним спецслужбам, наголосив він.

Велика частина з приблизно 13 тисяч агентів ФБР продовжує працювати, незважаючи на те, що через "шатдаун" вони вже п'ятий тиждень не отримують зарплату. Всього через відсутність фінансування постраждали близько 800 тисяч американських держслужбовців: багато хто з них відправлені у примусову неоплачувану відпустку.