Ілюстрація \ REUTERS

Улюблена кішка дизайнера Карла Лагерфельда на прізвисько Шупетт може успадкувати частину статків свого господаря, який помер 19 лютого.

Читайте такожСтало відомо, як поховають легендарного Карла Лагерфельда

Як повідомляє телеканал BFMTV, кішку бірманської породи подарували Лагерфельду в 2011 році на Різдво, передає ТАСС. З тих пір Шупетт неодноразово брала участь у різних кампаніях, також модельєр присвятив своїй улюблениці книгу. В честь Шупетт кутюр'є розробив кілька аксесуарів, в тому числі брелоки і сумки з переважанням чорного і білого кольорів. У кішки є свої сторінки в соціальних мережах. В Instagram на неї підписані понад 155 тис. осіб.

"Німецький кутюр'є безмежно захоплювався своєю вихованицею. Настільки, що хотів залишити їй свій спадок", - зазначає телеканал. У 2015 році в інтерв'ю на телеканалі France 3 Лагерфельд розповів, що "у Шупетт є свій невеликий статок, вона спадкоємиця". "Якщо зі мною щось трапиться, людина, яка потурбується про неї, не буде нічого потребувати ", - заявив тоді модельєр. Пізніше в інтерв'ю журналу New York Magazine Лагерфельд повідомив, що Шупетт завдяки рекламним контрактам "заробила" в 2014 році близько $3 млн.

Кутюр'є не був одружений, у нього не було дітей. "Якщо у вас немає дітей, ви можете залишити спадок кому завгодно", - зазначив віце-президент Вищої ради нотаріусів Девід Амброзіано, слова якого наводить телеканал. З іншого боку, спадщину, згідно французьким законам, може бути передано тільки фізичній або юридичній особі, тварини не мають права на спадщину. "Французьке законодавство розглядає тварин як рухоме майно, річ. Насправді в цьому випадку кішка є частиною спадщини", - говорить Амброзіано.