Цього року Женевський автосалон представив велику кількість електричних автомобілів. Головною перевагою багатьох представлених моделей стає екологічність.

Топ-5 вражаючих новинок авто

Читайте такожMitsubishi ASX, Skoda Kamiq та Kia Niro: найбільш очікувані прем’єри Женевського автосалону-2019 (відео, фоторепортаж)

Peugeot-208

Автомобіль отримав не тільки новий салон, дизайн, але і повністю електричну версію. Новинка зможе проїжджати на одній зарядці 360 км і заряджається від звичайної розетки. Peugeot-208 надійде в продаж вже наприкінці року.

Honda e Prototype

Автомобіль поєднує в собі елементи дизайну в ретро-стилі та сучасні технології. Електрична "малолітражка" проїжджає на одній зарядці 200 км. Зарядити акумулятор до 80% можна всього за 30 хвилин. У продажі з'явиться в наступному році.

Piech Mark Zero

Автівка має три електричні двигуни сумарною потужністю понад 400 кінських сил. До 100 км/год авто розганяється за 3,2 секунди. Одного заряду батареї вистачає на 500 км подорожі. Вражає те, що до 80% зарядити авто можна всього лише за п'ять хвилин.

Bugatti La Voiture Noire

Найдорожчий екземпляр виставки в Женеві. Авто зроблене повністю з карбону і має мотор V16 на 1500 коней і 4 турбіни. Здатне розігнатися до 400 км/год за 32 секунди. Новинка зроблена вручну в єдиному екземплярі і повторюватися не буде.

PAL-V Liberty

PAL-V Liberty – перший в світі серійний літаючий автомобіль. Розвиває швидкість на дорозі до 160 км/год - в повітрі до 180 км/год. Апарат працює на бензині, щогодини польоту споживає 26 літрів палива. Для керування таким транспортним потрібно мати водійське посвідчення і ліцензію пілота.