REUTERS

У Парижі під час акції протесту «жовтих жилетів» поліцейські затримали 70 осіб.

Читайте такожМакрон виключив розгін протестів в Парижі за допомогою армії

Про це повідомляє телеканал BFMTV з посиланням на префектуру паризької поліції. Згідно з попередньою інформацією Міністерства внутрішніх справ, у Франції сьогодні в демонстраціях «жовтих жилетів» взяли участь 8,3 тис. осіб, з них 3,1 тис. у Парижі.

Це вже 19-а за рахунком щотижнева акція руху "жовтих жилетів", починаючи з листопада 2018 року, проти політики президента Франції Еммануеля Макрона.

На цій влада Парижа заборонила проведення акції на Єлисейських полях і біля Тріумфальної арки через численні акти вандалізму і насильства з боку демонстрантів.

Як повідомляв УНІАН, хвиля протестів у Франції розпочалася 17 листопада 2018 року через анонсоване підвищення акцизів на паливо. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища палива і торговельні центри.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд повністю відмовилося від наміру підвищити акцизи на паливо. В уряді підрахували, що податкові пільги та інші фіскальні заходи, які президент Макрон оголосив для заспокоєння демонстрацій, обійдуться бюджету країни в 10 млрд євро.

Однак, незважаючи на поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати акції.