У Кірові Російської Федерації у вівторок, 2 квітня, був затриманий 17-річний цивільний активіст Карім Зянчурин, у якого вдома знайшли український прапор.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«В його квартиру о 6 ранку увірвалися чотири співробітники ФСБ в супроводі двох понятих. Обшук тривав три години, домашні речі були викинуті на підлогу, меблі розкидані. Звичайний чай з травами хотіли вилучити як наркотичну речовину», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Прокуратура" Криму запросила до 15 років позбавлення волі, обвинуваченим у "підготовці диверсій"

В опис підозрілих предметів потрапили: книга Бориса Нємцова "Путін. Війна", друковані матеріали руху "Відкрита Росія" Михайла Ходорковського і український прапор.

Всі електронні носії: комп'ютери, телефони, карти пам'яті, флешки - були вилучені для подальшого вивчення як можливі докази "екстремістської діяльності".

Після обшуку підлітка разом з батьком доставили в кіровське управління ФСБ, де допит тривав понад три години. За версією правоохоронних органів, Карім Зянчурін читав якісь "екстремістські матеріали" в соціальній мережі VKontakte. Як пояснив сам затриманий, він був підписаний на ліворадикальну спільноту "Народна Самооборона".

Передплатники цієї спільноти обговорювали вибух в Архангельську 31 жовтня 2018 року, який, за даними поліції, скоїв 17-річний анархіст Михайло Жлобицький.

Каріму Зянчурину присвоєно статус свідка у кримінальній справі про екстремістські публікації в Інтернеті, пов'язані з вибухом в Архангельську. Після допиту підлітка відпустили на свободу.