REUTERS

Міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк не виключає посилення агресії Російської федерації проти України навесні цього року.

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, про це міністр сказав сьогодні в ефірі польського телеканалу TVN24.

"Цей район (Донбас) є надалі бочкою з порохом, та тут говорити про квітень чи про якийсь інший місяць є завжди обговоренням сценарію, котрий можливий", - cказав він, коментуючи інформацію про те, що Росія може розпочати черговий наступ на позиції українських військових на Донбасі у наступному місяці.

Відео дня

Читайте такожМЗС Британії щодо подальшої агресії Росії в Україні: ЄС має бути готовим до швидкої відповіді

"Це дуже сильні чутки, котрі активно функціонують у Києві, та мені про це відомо від осені", - сказав він, коментуючи ремарку журналіста, що росіяни можуть чекати поки висохне земля, що дозволить легше рухатися бронетехніці.

Він відзначив певний прогрес після досягнення у лютому нових Мінських домовленостей, завдяки яким в регіоні гине менше військових.

Водночас, за його словами, важко сказати, чи ті домовленості надалі будуть дотримуватися, чи треба чекати подальшої агресії.

"Зараз обговорювати чи це (черговий наступ - УНІАН) буде у квітні чи іншому місяці - є марним розмірковуванням", - сказав Сємоняк, котрий також займає посаду заступника глави уряду Польщі.