Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп радить Лондону у разі необхідності піти з Європейського Союзу без договору.

Про це він заявив в інтерв'ю лондонському тижневику Sunday Times, оприлюдненому в неділю, 2 червня, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожМер Лондона порівняв Трампа та Орбана з фашистами ХХ століття

Відео дня

«Якщо вони не отримають того, чого вони хочуть, я б пішов. Якщо не отримуєш тієї угоди, яку хочеш, якщо ти не отримуєш справедливої угоди, треба йти», - сказав Трамп.

Він також порадив Великій Британії не сплачувати Євросоюзу борг у розмірі 39 млрд фунтів стерлінгів при виході з ЄС. «Якби я був на їхньому місці, то я б не сплатив 50 млрд доларів. Ось такий я. Я б не сплатив, це величезна сума», - сказав він.

За словами американського президента, Лондону варто було б залучити до переговорів з Брюсселем про вихід з ЄС антиєвропейського популіста Найджела Фараджа, який очолює «Партію Брекзіта».

Раніше в інтерв'ю лондонській бульварній газеті Sun Трамп висловив симпатію до прихильника жорсткої лінії в питанні про «Брекзіт» і можливого наступника Терези Мей на посаді прем'єр-міністра Великої Британії Борису Джонсону, чим викликав невдоволення у Великій Британії.

Sunday Times і Sun так само, як і лояльна Трампу американська телекомпанія Fox News, входять в імперію ультраконсервативного медіа-магната Руперта Мердока.