Садок Хан обрушився з критикою на Трампа / REUTERS

Мер Лондона Садік Хан порівняв мову Дональда Трампа зі згуртування своїх прихильників з риторикою «фашистів ХХ століття».

Читайте такожТрамп запросивши Зеленського до Вашингтона - АП

Як повідомляє The Guardian, у своїй колонці Хан обрушився з критикою на президента США безпосередньо перед його запланованим візитом до Лондона. Він також розкритикував низку європейських політиків.

Відео дня

Хан назвав Трампа одним з найбільш кричущих прикладів «глобальної загрози, що зростає» для ліберальної демократії.

«Радикальні праві на підйомі по всьому світу, загрожують нашим насилу завойованим правам, свободам та цінностям», - зазначив він.

За словами мера Лондона, Віктор Орбан в Угорщині, Маттео Сальвіні в Італії, Марін Ле Пен у Франції та Найджел Фараж у Великобританії використовують ті ж «суперечливі тропи», що й фашисти ХХ століття, аби заручитися громадською підтримкою. При цьому, вони поширюють свої послання новими «зловісними методами».

«І вони знаходять ґрунт та отримують владу і вплив в місцях, які були б немислимі ще кілька років тому», - підкреслює політик.

Раніше економісти підрахували світову ціну торговельної війни Трампа. Експерти агентства Bloomberg Ден Хансон і Тому Орлик спрогнозували кілька основних сценаріїв, за якими буде розвиватися ескалація торгової війни між США і Китаєм.