Судно затонуло ночі 20 липня / фото: "Думская"

На українському траулері «Іван Голубець», який загорівся біля берегів Мавританії, загинуло двоє моряків.

Про це повідомив екс-представник президента України в АР Крим Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, згідно з оновленою інформацією, рибальське судно затонуло вночі 20 липня в океані на глибині 35 метрів, і вже є підтвердження про двох загиблих рибалок.

Відео дня

Читайте такожПожежа на океанському судні "Іван Голубець": ЗМІ повідомили про загибель українського моряка

«Капітан судна - кримчанин Сергій Тимченко був у рейсі з українськими документами. Також на борту були як мінімум три кадети з фейкового підконтрольного окупантам освітнього закладу - «Керченського державного морського технічного університету», - написав Бабін.

Він зазначає, що «незрозумілі маневри» судна перед катастрофою, відсутність на ньому розпізнавальних знаків (включаючи номер ІМО), вимкнена автоматична інформаційна система і «дивні дії» команди під час спроб порятунку судна дозволяють припустити, що в трюмах щось було ще, крім риби.

«Щось таке, що краще нікому не показувати», - зазначив Бабін.

Він нагадав, що «Іван Голубець» перебував у власності української державної компанії та оперувався латвійським бізнесменом українського походження.

Бабін припускає, що має місце експлуатація судна українськими чиновниками «за співробітництва» з підконтрольним росіянам навчальним закладом, Російським морським регістром.

«І - другий день в Україні, крім регіональних і спеціалізованих видань, майже повна інформаційна тиша щодо ситуації, за підсумками якої в цивілізованих країнах вже була б серія гучних відставок, арештів і обшуків у різних установах», - акцентує екс-представник президента України в АР Крим.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня біля берегів Мавританії загорівся український океанський траулер «Іван Голубець», на борту якого на момент загоряння перебувало 90 осіб - громадяни України і Росії.

Пожежа почалася в машинному відділенні і швидко поширилася на палубу. Через сильне задимлення капітан віддав команду залишити судно. Людей евакуював інший траулер «Маршал Крилов». Повідомлялося, що загинув один моторист і є постраждалі.