Інформація про належність літаків Україні непідтверджена / фото twitter.com/Balzawawi_ly

У результаті масштабного ракетного удару знищені два українських військово-транспортних літака Іл-76.

Читайте такожПоліція затримала викрадачів сина лівійського дипломата (фото)

Про це повідомляє видання avia.pro.

Відео дня

Зазначається, що на території Лівії були знищені два українських військово-транспортні літаки Іл-76, що належать перевізнику «Alfa Air», проте дані щодо цього досить суперечливі.

Згідно з інформацією, представленої «Телеграм»-спільнотою «Галлифрейские технологии», два українські військово-транспортні літаки Іл-76 нібито були зафрахтовані Об'єднаними Арабськими Еміратами для постачання озброєння силам Халіфи Хафтара, з чого випливає, що обидва літальних апарата могли бути знищені силами Уряду національної єдності.

Проте, згідно з іншими даними, саме в результаті удару Лівійської національної армії, про що свідчить відео, були знищені літаки, які перевозили озброєння для Уряду національної єдності (створений за підтримки ООН).

Відомо про те, що загинув командир одного зі знищених літаків.

Згідно з останніми даними, ракетні удари наносилися виключно Лівійською національною армією, зокрема, повідомлялося про нанесення ударів по Міжнародному аеропорту Місрата.

Офіційні коментарі щодо цього відсутні як з боку ЛНА, так і з боку УНЄ, однак супутникові знімки свідчать про те, що щонайменше один літак був знищений на авіабазі Аль Джафра, що знаходиться під контролем Лівійської національної армії.

Також відсутні офіційні коментарі щодо цієї інформації з боку України.