Ілюстрація / REUTERS

Екстремістське угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух під час весільної церемонії в столиці Афганістану Кабулі, в результаті якого загинули щонайменше 63 особи, ще 182 - поранені.

Читайте такожУ Кабулі на весіллі прогримів потужний вибух: багато поранених і загиблих (фото)

Як передає "Радіо Свобода", в повідомленнях, поширених "ІД", зазначено, що метою нападів були "єретики".

Відео дня

Зазначається, що смертник підірвався на весіллі, а інші бойовики активували вибухові пристрої в припаркованому автомобілі, щойно прибули сили безпеки.

Відомо, що раніше рух "Талібан" спростував свою причетність до вибуху і засудив його. Проте президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що таліби розділяють відповідальність, тому що "забезпечують платформу для терористів".

Гані назвав вибух "варварським" нападом і повідомив, що скликає екстрену зустріч для обговорення питань безпеки.

Як повідомляв УНІАН, нинішній терористичний напад став найкривавішим за останні місяці.

Воно було скоєно в районі, де проживають мусульмани-шиїти. В Афганістані шиїти є релігійною меншиною, вони нерідко стають жертвами нападів сунітів. Особливо теракти проти шиїтів почастішали за останні кілька років, коли в країні активізувалося міжнародне терористичне угруповання "Ісламська держава".

Ісламісти часто вибирають цілями своїх терактів шиїтські мечеті або групи шиїтів під час різних свят. Нерідко теракти здійснюють саме під час весілля, тому що в Афганістані весілля - галасливий свято, на який зазвичай запрошують сотні гостей.