У понеділок, 14 жовтня, королева Великобританії Єлизавета II офіційно відкрила першу сесію парламенту. Єлизавета II прибула до Вестмінстерський палац у супроводі принца Чарльза і його дружини герцогині Корнуольської Камілли.

Як зазначає CNN, насамперед у своїй тронній промові королева порушила проблему Brexit.

Читайте такожДжонсон попросити депутатів підтримати будь-яку угоду щодо Brexit - ЗМІ

"Пріоритетом мого уряду завжди було забезпечення виходу Великобританії з Євросоюзу до 31 жовтня. Уряд хоче створити з ЄС нові партнерські зв'язки, засновані на принципах вільної торгівлі і добросусідського співробітництва", – зауважила королева Великобританії.

За словами монарха, в основі нової угоди будуть принципи вільної торгівлі і взаємовигідного співробітництва.

«Мої міністри введуть нові режими (регулювання) для риболовецької галузі, сільського господарства і торгівлі, використовуючи всі можливості, що відкриваються для нас після виходу з ЄС», — сказала Єлизавета II.

Також королева заявила, що британський уряд підтримуватиме розвиток галузей науки, братиме участь в освоєнні космосу, а також підтримуватиме боєздатність армії країни.

Монарша особа також наголосила, що новий закон про імміграцію покладе край вільному пересуванню і стане основою для створення чесної, сучасної і глобальної імміграційної системи".

Примітно, що Єлизавета II порушила традицію. Під час виголошення промови на голові королеви була не корона, а діамантова тіара. Як зазначає Daily Mail, корона прикрашена 2868 діамантами, 273 перлинами, 17 сапфірами і 17 смарагдами, а її вага становить 1,1 кг Швидше за все, головний убір став занадто важким для 93-річної королеви. Під час виголошення промови корона лежала поруч на подушечці.

Дана церемонія існує з 1852 року. За традицією, королева зачитує послання, яке від її імені пише чинний уряд.