В Instagram водій писав про ««полярний експрес» / dailymail.co.uk

39 мігрантів, тіла яких учора виявили у вантажівці в Англії, поступово замерзали в холодному контейнері, а криків ніхто не чув.

Про це пише The Daily Mail.

Читайте такожАвстралієць помилково відсидів 19 років у в'язниці за вбивство

За інформацією поліції, люди прямували до Великобританії у вантажному поромі з Бельгії. Пізніше вже з імовірно мертвими тілами контейнер «підхопив» 26-річний водій-ірландець.

Температура у контейнері, за словами експертів, була -25 градусів за Цельсієм. Протягом мандрівки у мігрантів був тільки один туалет – всередині контейнеру. Людям бракувало повітря.

Медики виносили вже задубілі тіла жертв контрабандистів. Поліція припускає, що мігрантів впустили до вантажного судна в бельгійському порту у вівторок. Тоді як мертвими їх знайшли вже у суботу ввечері.

Водія затримали на місці події. Втім, правоохоронці досі встановлюють, чи знав чоловік щось про вантаж та контрабандистів.

В Instagram чоловік під час поїздки до місця призначення регулярно постив повідомлення про «скандинавський експрес» та «полярний експрес».

Вантажівка зареєстрована на «ліві» болгарські номери. Водночас у Болгарії підтвердили реєстрацію транспорту у 2017 році «неназваним ірландцем».

Контейнер, в якому загинули мігранти, 15 жовтня взяла в оренду ірландська транспортна компанія під назвою GTR зі свого майданчика в окрузі Монаган. Його орендували на тиждень за 240 фунтів стерлінгів. Компанія заявила, що повністю співпрацює з поліцією Великобританії.

Як повідомляв УНІАН, вчора в англійському графстві Ессекс знайшли вантажівку із 39 мертвими людьми.

За попередньою інформацією, вантажівка приїхала до Великобританії з Болгарії у суботу ввечері. Правоохоронці встановлюють особи жертв і пояснюють, що це може тривати певний час.