Адміністрація національного парку Ніагара вважає, що баржа може залишитися на новому місці ще багато місяців, якщо не років / bbc.com/russian/news

Баржа, що затонула 101 рік тому, впритул рухається у бік Ніагарського водоспаду з канадського боку.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Читайте такожУ Польщі внаслідок ДТП загинуло двоє поляків і серйозно постраждав українець

Відео дня

У 1918 році баржа відірвалась від буксира за півтора кілометра вверх за течією від водоспаду на річці Ніагара.

Коли це відбулось, двоє членів екіпажу відкрили люки на дні судна, аби заповнити трюм водою і зробити їх важчими. Їм також вдалось направити баржу на каміння, де вона й застрягла, провівши більше століття за 500 метрів від обриву.

Матросів врятували наступного ранку.

Наприкінці жовтня 2019 року баржа унаслідок шторму зсунулась із місця і направилась у бік водоспаду. За 50 метрів вона знову налетіла на підводне каміння і застрягла.

Адміністрація національного парку Ніагара уважно стежить за рухом потонулого судна і вважає, що та може залишитися на новому місці ще багато місяців, якщо не років.

Унаслідок шторму баржа перевернулась на бік, і швидка течія може знову знести її з каміння. Влада каже, що попередить туристів на катерах, якщо баржа знову наближатиметься до водоспаду.

Як повідомляв УНІАН, мешканка Нової Зеландії Кушила Стейн, яка дрейфувала дві доби в Егейському морі, вижила завдяки невеликому запасу льодяників. Її врятували у неділю.