Велика біла акула / Фото ikapa.ru

Руку шотландського туриста, зниклого біля берегів острова Реюньйон в Індійському океані в минулі вихідні, знайшли в шлунку виловленої там же акули. Чоловіка впізнали по обручці.

Читайте такожНа Гаваях вперше за чотири роки акула вбила людину (відео)

Востаннє 44-річного туриста, який відпочивав з дружиною в містечку Сен-Жиль-ле-Терм, бачили коли він пірнав у море з маскою, трубкою і ластами, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Його руку з обручкою знайшли всередині акули, яку виловили в дослідницьких цілях.

Ім'я чоловіка не називається.

За словами джерела газети Sun, в суботу чоловік пірнав поодинці в лагуні Ермітаж.

"Коли він не повернувся, його дружина забила тривогу, потім почалася масштабна пошукова операція, в якій були задіяні катери і вертоліт, - розповів співрозмовник видання. - На жаль, чоловіка так і не знайшли".

У понеділок фахівці, які займаються моніторингом активності акул біля узбережжя, виловили в океані в числі інших акулу, всередині якої виявилися останки зниклого туриста. Поки невідомо, чи втопився чоловік і згодом був з'їдений акулою, або вона на нього напала.

Рибу знайшли в семи кілометрах від того місця, де востаннє бачили чоловіка. У середу вранці акулу розрізали й вивчили. Експертам ще належить провести посмертну експертизу останків людини.

Представник міністерства закордонних справ Британії заявив, що відомство надає підтримку сім'ї шотландця і знаходиться на зв'язку з місцевою владою.

В цьому році в Реюньйоні відбулося вже два напади акул на людину зі смертельним результатом. Острів був популярним місцем для серфінгу, але влада ввела заборону на плавання і водні види спорту практично на всіх пляжах після нападів акул в 2013 році. Загроза виходила в основному від бичачих акул, яких місцеві серфери називають "бойовими машинами".

У 1999 році в Реюньйоні заборонили полювання на акул через побоювання, що їхнє м'ясо було заражено сигуатерою - токсином, що викликає блювоту, нудоту і в рідкісних випадках смерть. Місцеві жителі стверджують, що це дозволило бичачим і тигровим акулам захопити прибережні води.