Чоловіка запитали про причини масштабних протестів у Білорусі / скріншот

82-річний мешканець Білорусі підкорив користувачів мережі, пригрозивши всіх прихильників інтеграції з Росією, зокрема президенту країни Олександру Лукашенку і президенту Росії Володимиру Путіну.

Читайте такожПротести в Білорусії: у Мінську на підтримку Росії вийшов тільки один прихильник (фото)

Відео опублікувало «Радіо Свобода».

Відео дня

"Не зважаючи на те, що наш народ тихий і покірний, але у нього є сили і такі люди, які готові будь-якими способами захистити свою батьківщину", – відповів чоловік на питання про причини масштабних протестів у Білорусі.

"Хоча мені 82 роки, я стріляю ще досить добре. Нехай росіяни і всі лукашисти знають про це", – додав він.

Користувачі мережі висловили захоплення його мужністю. "Респект дідусеві", "Герою слава", "А білоруси ще ті "фашисти" і "бандерівці", - писали вони.

Нагадаємо, вчора ввечері 20 грудня проти інтеграції з Росією в центр Мінська вийшли тисячі протестуючих. Це був один з найбільших пікетів за останні роки.

Перша масштабна акція в Мінську пройшла 8 грудня. Білоруси виступають проти "поглиблення інтеграції" Білорусі та Росії. В акції під гаслом "Ні аншлюсу" брали участь кілька сотень людей. В цей же день президенти двох країн проводили багатогодинну зустріч в Сочі.

Незабаром міліція затримала організатора акцій Павла Северинця і координатора громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Максима Вінярського.

Білоруська опозиція раніше анонсувала нову акцію проти інтеграції з РФ на 20-21 грудня. Після цього близько двох десятків активістів викликали повістками в міліцію для складання протоколів за участь у попередніх акціях.