Дональд Трамп / REUTERS

У відповідь на знищення іранського генерала Кассима Сулеймані президент США Дональд Трамп спочатку відреагував на диво тихо, опублікувавши на сторінці в Twitter лише прапор своєї країни. Але тепер він все ж прокоментував операцію американських військових.

Зокрема, в повідомленнях у Twitter він написав, що Сулеймані "ненавиділи й боялися" навіть в самому Ірані, - пише The Guardian.

"Генерал Кассим Сулеймані вбив або серйозно поранив тисячі американців впродовж тривалого періоду. І він готувався вбити ще більше. Але попався! Він напряму чи непрямо відповідальний за смерть мільйонів людей включно з великою кількістю демонстрантів, які нещодавно загинули в самому Ірані", - написав Трамп.

Відео дня

"І хоч Іран ніколи не зможе це визнати належним чином, Сулеймані ненавиділи й боялися всередині країни. Там не так засмучені, як лідери по всьому світі думають. Його порібно було прибрати багато років тому!" - додав Трамп.

Читайте такожПроклинали США й палили прапори: Іран відреагував на ліквідацію Сулеймані протестами (фото)

Він також розкритикував уряд Іраку за "невдячну поведінку" після знищення іранського генерала в аеропорту Багдаду. Трамп написав на сторінці в Twitter, що Ірак отримував "мільярди доларів щороку" від США. І це "лише верхівка того, що ми для них зробили". 

"Народ Іраку не хоче бути під домінуваннями і контролем Ірану. Але, зрештою, такий їхній вибір. За останні 15 років Іран отримав більший контроль над Іраком. І народ Іраку не радий цьому. Це ніколи не закінчиться добре!" - написав Трамп.