REUTERS

У Китаї в 10-річного хлопчика виявили смертельний коронавірус з міста Ухань, хоча у нього не було жодних симптомів. І це посилює занепокоєння, що люди можуть поширювати вірус без виявлення за допомогою методів сканування, які в країні застосовують для стримування епідемії.

Як пише Bloomberg, хлопчик разом з сім’єю провідав родичів в місті Ухань на Новий рік. Його батьки й бабця з дідом захворіли. Їх відправили в лікарню, коли вони повернулися додому. Але 10-річний хлопчик здавався здоровим. Коронавірус в нього виявили лише тоді, коли його батьки почали наполягати на перевірці. Лікарі сказали, що він «поширював вірус, не страждаючи від симптомів».

Читайте такожBusiness Insider: Китай чекає катастрофа, коронавірус наближається до таборів для уйгурів

Відео дня

«Можуть бути такі розповсюджувачі хвороби, які посилюють певного роду суспільний спалах і не йдуть самі в лікарню, тому що не почуваються погано», - сказав професор мікробіології й імунології Ральф Барік.

Випадок хлопчика, який був заражений новим вірусом 2019-nCoV без симптомів, може означати, що збудника важче виявити й стримати, ніж SARS. Видання пише, що в інфікованих батьків хлопчика не було високої температури, коли вони звернулися до лікарів. Пізніше вірус поширився ще на шістьох родичі, які не їздили в Ухань.