Майкл Хоар на зйомках фільму «Дикі гусі»

На 101-му році життя помер Майкл Хоар на прізвисько "Скажений Майк", який вважався одним з найвідоміших найманців у світі.

Про це повідомляє BBC.

Він народився в індійській Калькутті в сім'ї ірландців, брав участь у конголезьких війнах 60-х років, прославився як один із найуспішніших командирів найманців, але під кінець кар'єри сильно зганьбився, зробивши спробу перевороту на Сейшельських островах.

Відео дня

Читайте такожКривоніс хоче створити в Україні приватні військові компанії

Майк помер уві сні в будинку для престарілих в південноафриканському Дурбані.

"Майк Хоар завжди керувався принципом, що коли ризикуєш, більше отримуєш від життя, і тим більш дивний той факт, що він зміг дожити до ста років", - зазначив його син.

Під час Другої світової війни Майкл Хоар служив у Збройних силах Великої Британії і вийшов у відставку в чині майора. Після цього він вирішив стати бухгалтером і відкрив кілька невеликих фірм в Південній Африці.

У 1960-х Хоар і його команда найманців, які отримали прізвисько «Дикі гуси», боролися з повстанцями в Конго. Завдяки їм в країні запобігли кільком атакам на європейське населення.

Хоар був запеклим антикомуністом, а радіо НДР називало його як "цей скажений шукач Хоар". Власне, так і народилася його прізвисько "Скажений Майк".

У 1981 році Майкл Хоар взяв участь у спробі перевороту на Сейшельських островах, які незадовго до цього отримали незалежність від Великої Британії.

Майкл і його спільники постали перед судом і отримали суворі вироки, деякі - до страти. Проте сам він був звільнений через 33 місяці.

В останні роки Майкл Хоар жив в ПАР і писав мемуари, серед яких - "Наймит", "Дорога на Каламату" і "Сейшельська афера".