REUTERS

Федеральна прокуратура Німеччини арештувала керівника компанії в Аугсбурзі, якого підозрюють у порушенні санкційного режиму щодо Росії.

Про це повідомляє DW.

Чоловіка затримали 11 лютого, наступного дня видали ордер на його арешт. Нині підозрюваний перебуває під вартою.

Відео дня

Читайте такожГлава МЗС Угорщини звинуватив країни Західної Європи в "лицемірстві" щодо РФ

Також були проведені обшуки у його квартирі й 12 приміщеннях, які належать компаніям та особам, які не фігурують у справі, в Баварії, Берліні та Саксонії.

Зазначається, що бізнесмен постачав обладнання російським військовим, попри заборону ЄС. Його звинувачують у порушенні закону про зовнішньополітичну діяльність.

Аби приховати продаж обладнання Росії, підозрюваний постійно змінював підставних отримувачів. Крім того, він обманним шляхом отримав експортну ліцензію, вказавши неправдиву інформацію про використання станків.

Таким чином, з січня 2016 року по січень 2018-го були виконані до 7 постачань на понад 8 мільйонів євро.

У прокуратурі наголошують, що все продане обладнання «об’єктивно підходить для використання у військовій сфері» і потрапляє під санкції ЄС проти Росії. Відомство припускає, що в експорт були залучені російські спецслужби.

Як повідомляв УНІАН, США запровадили санкції проти трьох організацій з Росії за законом про нерозповсюдження зброї масового знищення.