REUTERS

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним, передає DW.COM. Ангела Меркель вказала на"тривожну кількість порушень перемир'я" на Донбасі.

Читайте такожСорос: Санкції дають можливість Путіну грати "жертву" англо-саксонського світу та нарощувати сили, рівні США

Звіти спостережної місії ОБСЄ засвідчують, що застосування зброї, зокрема і важких озброєнь, у більшості випадків зафіксовано з боку бойовиків, яких підтримує Росія, зазначила канцлер Німеччини. Вона також наголосила, що дотримання режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння відповідно до мінських домовленостей є першочерговим і обов'язковим.

Відео дня

Розмова між трьома лідерами тривала 45 хвилин, і відбулася незадовго після того, як міністри закордонних справ ЄС у Люксембурзі подовжили санкції проти Росії до січня 2016 року.

Нагадаємо, 23 червня міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Росії та України зустрінуться у Парижі в так званому "нормандському форматі" та обговорять ситуацію на Донбасі.