REUTERS

Про це заявили представники апарату спікера Палати представників республіканця Джона Бейнера, передає російська служба "Голосу Америки". Вони звинуватили адміністрацію Барака Обами в тому, що вона не вживає заходів з відправки зброї Україні, незважаючи на санкцію Конгресу, видану більше восьми місяців тому.

Читайте такожПалата представників США схвалила виділення Україні військової допомоги

Апарат Джона Бейнера розіслав лист під назвою "Білий дім кидає Україну", в якому говориться, що Росія продовжує атаки на Україну, і що США повинні підтримати Україну і надати їй допомогу у вигляді летальної зброї.

Відео дня

"Україна відчайдушно потребує допомоги і оборонної зброї для захисту своєї свободи, – йдеться в листі. – Міністр оборони Ештон Картер заявляв, що він "дуже серйозно схиляється" до використання санкції, виданої Конгресом в минулому році, щоб надати Україні критично важливу підтримку".

Однак, зазначається в документі, "президент Обама поки відмовляється дати добро на це". Барак Обама підписав Акт у підтримку свободи України в грудні 2014 року. Закон дає президенту можливість надати цій країні військову допомогу. З тих пір республіканці вимагали від президента скористатися цією можливістю, але немає ніяких ознак, що він готовий піти на цей крок.

"На жаль, адміністрація Обами досі приділяє більше уваги дружбі з нашими ворогами, ніж допомозі нашим союзникам", – стверджують автори листа, натякаючи на нещодавню угоду щодо ядерної програми Ірану, проти якої виступає Джон Бейнер. – Криза в Україні – це лише черговий приклад того, як надання таким негідникам, як Володимир Путін, "більшої гнучкості" лише призводить до створення більш небезпечного світу".