REUTERS

Про це йдеться на сайті панамської газети La Prensa, передає РБК-Україна.

Зазначається, що у слідчих діях беруть участь працівники нещодавно створеного особливого підрозділу прокуратури щодо протидії організованій злочинності, а також фахівці по боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням терористичної діяльності. Підтримку їм надають поліцейські.

Читайте такожВ Європі і США почалися перевірки на предмет ухилення від сплати податків через офшори

Відео дня
REUTERS

За даними генеральної прокуратури, співробітники компанії "не співпрацюють" з прокурором. За останні кілька днів обшуки пройшли в перуанському і сальвадорському представництвах Mossack Fonseca.

Читайте також"Панамський скандал": ЄС створить новий "чорний список" глобальних "податкових гаваней"

Як повідомляв УНІАН, так звані "панамські документи" або "панамський архів", які містять конфіденційні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, отримали широкий розголос 3 квітня 2016 року.

Документи були отримані німецької газети Süddeutsche Zeitung у 2015 році. Протягом року пул міжнародних журналістів під фінансуванням американською некомерційною організацією Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) вивчав ці документи.

Документи охоплюють період з 1977 по 2015 років. Основна тематика розслідувань, проведених на основі "панамських документів", - наявність прихованої власності політиків і пов'язані з цим конфлікти інтересів і дані про секретні офшорні компанії.

Читайте такожКерівництво Одеської ОДА просить перевірити інформацію про російське громадянство Труханова

Архів містить 11,5 мільйонів файлів, в яких згадується безліч нинішніх і колишніх світових лідерів, високопоставлених чиновників і відомих людей, в тому числі більше десятка діючих світових лідерів.