смоленск, качиньский, катастрофа, самолет / wikipedia.org

Про це повідомляє РБК з посиланням на польське агентство PAP.

Мачеревич підкреслив, що влада «приховувала ключові документи», і в тому числі про останні етапи польоту Ту-154М і «дезінформувала суспільство». За словами міністра, Служба військової розвідки і контррозвідки не провела жодного аналізу наявної інформації про катастрофу під Смоленськом.

Читайте такожПомилки в документах торкнулися 90% жертв Смоленської катастрофи - прокуратура Польщі

Відео дня

«Вони надали прокуратурі перевірити дані, але так, щоб не можна було збагнути їх справжнє значення й реальний зміст, вони приховали ключові документи, у тому числі що відносяться до траєкторії Ту-154 в останній фазі польоту», — сказав Мачеревич.

«Служба взяла активну участь у фальсифікації і приховуванні інформації», — підкреслив він, зазначивши, що розслідування смоленської катастрофи прокуратурою також вимагає окремого аналізу. За його словами, були «підроблені десятки сертифікатів доступу до секретної інформації».

Читайте такожМіністр оборони Польщі назвав терактом авіакатастрофу під Смоленськом

Довідка УНІАН. 10 квітня 2010 року польський урядовий літак Ту-154 з 96 високопоставленими урядовцями на борту розбився при заході на посадку на військовий аеродром у російському Смоленську. Звідти польська делегація планувала відправитися на заходи до 70-ї річниці Катинської трагедії. Серед загиблих були президент Польщі Лех Качинський з дружиною.