REUTERS

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи виклик Вешнякова в МЗС Латвії, передає ТАСС.

"Наскільки мені відомо, наш посол закликав не демонізувати Росію. До цього заклику можна тільки приєднатися", - сказав представник Кремля.

На думку Пєскова, такі слова посла "навряд чи можна розцінювати як будь-яке втручання у внутрішні справи і навряд чи взагалі це можна розцінювати як щось, що не відповідає дипломатичному статусу".

Відео дня

Читайте такожРосія заблокувала заяву Радбезу ООН щодо останніх ракетних випробувань КНДР
Раніше УНІАН повідомляв, що МЗС Латвії звернуло увагу на емоційні висловлювання посла РФ Олександра Вешнякова у латвійських ЗМІ і викликало його "на килим".

Так, в інтерв'ю газеті "Вести Сегодня" Вешняков заявив, що в Латвії і низці інших країн західного світу спостерігається цілеспрямована демонізація Росії.

"Мета - послабити Росію. Для цього, мабуть, будь-які засоби хороші, у тому числі й відверта пропаганда. По приклади далеко ходити не треба: це недавній фільм Бі-бі-сі та фільм вже латвійського виробництва "Генеральний план", - зазначив посол.