REUTERS

У ній може міститися непідтверджена інформація про причетність до атак Саудівської Аравії, передає РБК з посиланням на телеканал Al Arabiya.

"Я думаю, ці 28 сторінок будуть опубліковані, і я підтримую це. Тому що тоді всі переконаються в тому, що Саудівська Аравія не мала до цього (до терактів 11 вересня - Ред.) ніякого відношення", — сказав він.

Бреннан наголосив, що в результаті комісія з розслідування теракту дійшла висновку, що не існує ніяких доказів, що вказують на те, що уряд Саудівської Аравії, як інститут, або високопоставлені саудівські чиновники могли особисто підтримувати теракти 11 вересня.

Відео дня

Читайте такожЦРУ проти публікації секретного розділу звіту про теракти 9/11

Бреннан також зазначив, що за останні 15 років Саудівська Аравія стала одним їз кращих партнерів США в галузі боротьби з тероризмом.

На початку травня Бреннан говорив, що не бачить необхідності в публікації секретної частини доповіді, оскільки непідтверджена інформація про Саудівську Аравію, яка міститься у ній, може бути неправильно інтерпретована. За його словами, розслідування конгресу було лише "попереднім звітом" і згодом порушені в ній питання були повністю досліджені і вивчені" комісією з розслідування теракту 9/11.

Звіт конгресу про розслідування терактів був опублікований у 2002 році, при цьому одна його частина (28 сторінок) залишилася закритою для публіки рішенням президента Джорджа Буша-молодшого. Однак в ЗМІ просочувалася інформація про те, що в ній йшлося про можливу причетність до атак деяких фізичних і юридичних осіб Саудівської Аравії.

Нагадаємо, серія з чотирьох терактів сталася в США 11 вересня 2001 року. Тоді 19 терористів захопили чотири пасажирські лайнери і направили їх в будівлі Всесвітнього торгового центру і Пентагону. В результаті атак загинули 2977 осіб.