Амстердам / REUTERS

Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Роналд Пластерк, повідомляє Deutsche Welle.

Після ручної обробки бюлетенів результати з кожної виборчої дільниці будуть особисто доставлені в регіональну виборчу комісію. Комп'ютери використовуватися будуть, проте вже на більш високому рівні, під час обробки даних центральними філіями виборчкому.

Після президентських виборів у США Пластерк заявив, що інші країни можуть спробувати вплинути на вибори у Нідерландах.

Відео дня

Читайте такожРосійські хакери атакували комп'ютерну систему МЗС Польщі - ЗМІ

Як повідомлялося, у 2016 році під час президентської кампанії в США хакери здійснили атаки на сервери Демократичної партії США. Спецслужби США дійшли висновку, що за зломами стояли хакери з Росії, які діяли в інтересах Дональда Трампа.

Крім того, Франція у 2016 році відбила близько 24 тис. кібератак на оборонні об'єкти з-за кордону, у цьому році влада країни побоюється кібератак під час виборчої кампанії перед президентськими виборами.

Також Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини виявило російський слід у хакерській атаці на сервери ОБСЄ, проведеній у листопаді 2016 року. Також спецслужби ФРН розслідують обставини масованої атаки хакерів на комп'ютерну систему бундестагу навесні 2015 року.

Нещодавно МЗС Чехії заявило, що невідомі хакери зламали його сервери і отримали доступ до електронної пошти десятків співробітників відомства.