Американські влади послабили санкції проти ФСБ / REUTERS

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

Зазначається, що Управління з контролю за іноземними активами Державного казначейства США опублікувало директиву "Генеральна ліцензія (GL) 1". Цей документ дозволяє певні операції з експорту, реекспорту, поширення та використання деяких продуктів інформаційних технологій, які були заборонені виконавчими указами попереднього президента Барака Обами від 1 квітня 2015 року та 28 грудня 2016 року.

Читайте такожУ Білому домі ще не прийняли рішення про долю санкцій проти Росії

Відео дня

Американським компаніям за дозволом Мінфіну дозволятиметься витрачати щорічно не більше 5 тис. доларів на придбання у ФСБ Росії ліцензій, дозволів на продукти інформаційних технологій.

Водночас сказано, що американським компаніям забороняється вивезення, реекспорт або передача будь-яких товарів та послуг в Крим, який визначено територією України.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року Барак Обама підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з хакерськими атаками, в яких Білий дім звинуватив Москву.

Під санкції потрапили 5 відомств, включаючи ФСБ, ГРУ й Спеціальний технологічний центр. Крім того, до списку потрапили 6 фізичних осіб.

Як раніше повідомляв УНІАН, влада США звинувачувала Росію в хакерських атаках на сервери Національного демократичного комітету, з яких були вкрадені документи Демократичної партії.