Сьогодні у Стокгольмі стався теракт / aftonbladet.se

У самому центрі Стокгольма вдень 7 квітня вантажівка врізалася у перехожих на пішохідній вулиці, а потім в'їхала у будівлю магазину. Як мінімум дві людини загинули, щойнайменше восьмеро поранених. Житель Стокгольма Сергій Смирнов розповів про те, що відбулося, передає Медуза.

"Я був зовсім поруч з цим місцем. Це центральна вулиця Стокгольма, майже вся пішохідна. Вантажівка, яку раніше протягом дня викрали, виїхала на цю вулицю, проїхала якусь невелику відстань та врешті в'їхала у великий супермаркет", - згадав він події.

За словами Смирнова, особливої паніки не було. Ті, хто були у самому центрі подій, звідти втекли. Хтось біг по діагоналі, хтось по прямій, але це досить коротка ділянка. Потім, зазначив він, дуже швидко з'явилася поліція. Навколо люди відреагували досить спокійно.

Відео дня

Читайте такожТеракт у центрі Стокгольма: поліція показала фото розшукуваного

"Взагалі центр міста закритий. Всі лінії метро й потяги, які проходять через місто, зупинили. Центральні станції евакуйовано. Очевидно, вирішили перестрахуватися. Вже не зима, досить тепло, народ може постояти на вулиці й почекати. Це краще, ніж їхати в метро, де може ще щось трапитися. У центрі всі місця, де багато людей, закрили", - заявид Смирнов.

Крім того, продовжив він, дехто каже, що десь стріляють, але офіційно цього не підтвердили.

"Люди кажуть, що до цього майже всі були готові. Немає у світі більше безпечних місць. Ніхто особливо сильно не дивується, після того, що відбувалося скрізь. Ну, а тепер тут сталося", - підсумував житель Стокгольма.

Як повідомляв УНІАН, у Стокгольмі вантажівка в'їхала у натовп. Інцидент стався близько 15:00 за місцевим часом на пішохідній вулиці Дроттнінггатан (Королівській вулиці).

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен заявив, що наїзд вантажівки на натовп людей у центрі Стокгольма є терористичною атакою.