Реджеп Ердоган / REUTERS

У Вашингтоні поліція видала ордери на арешт 12 громадян Туреччини та двох громадян Канади, яких звинувачують у нападі на протестувальників під турецьким посольством 16 травня. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними поліції Вашингтона, ордери стосуються 9 агентів турецької служби безпеки, трьох офіцерів турецької поліції та двох громадян Канади. Сам Ердоган уже розкритикував це рішення влади США і назвав його незаконним.

Читайте такожУ Каліфорнії прихильники та противники Трампа влаштували бійку (фото)

Відео дня

16 травня під час візиту до Вашингтона президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана під посольством цієї країни сталася бійка між охоронцями посольства і прихильниками президента Реджепа Тайїпа Ердогана та курдськими і вірменськими протестувальниками. За даними поліції, участь у бійці брали також агенти з оточення самого Ердогана.

У посольстві Туреччини тоді заявили, що протестувальники є членами забороненого у цій країні угруповання «Робітнича партія Курдистану».

За даними поліції Вашингтона, всього у цій справі – 18 фігурантів, зокрема – двоє громадян Канади і четверо громадян США.