Отто Уормбір / REUTERS

Американському 22-річному студенту Отто Уормбіру, який 17 місяців провів у в’язниці Північної Кореї за підозрою у спробі вкрасти прапор, діагностували ураження відділів головного мозку, а також значне відмирання його тканин. Про це пише Reuters.

Зазначається, що наразі стан студента стабільний, проте він не демонструє ніяких ознак розуміння мови. Юнак також не реагує на оточення.

Читайте такожУ Кореї на кордоні з КНДР знайшли дрона-шпигуна за американською системою ПРО – Reuters

Відео дня

Директор підрозділу неврології в медичному центрі Університету Цніціннаті Деніел Кантер розповів, що колишній в'язень КНДР нічого не говорить і не здатний робити якихось цілеспрямованих дій.

Медики вважають, що причиною ураження мозку Уормбіра могло стати кисневе голодування.

Як повідомляв УНІАН раніше, влада КНДР звільнила американського студента Отто Уормбіра, засудженого в 2016 році до 15 років в'язниці.

Батьки студента розповіли The Washington Post, що їх син перебуває в стані коми. Представники КНДР повідомили сім'ї Уормбіра, що незабаром після суду у нього діагностували ботулізм. За твердженням північнокорейської сторони, Уормбір впав у кому, коли прийняв снодійне. За даними The Washington Post, Уормбіра вже відправили з КНДР в США. Очікується, що його доставлять в Америку літаком до вечора 13 червня, після проміжної посадки в Японії.