Лі Чже Ен / REUTERS

У Сеулі 5 лютого суд оголосив рішення по апеляції, поданої віце-головою компанії Samsung Electronics Лі Чже Йоном. Суд засудив його до 2,5 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на чотири роки.

Як повідомляє KBS, в результаті Лі Чже Йон, який перебував під вартою 353 дні, випущений на свободу. Рішення суду першої інстанції про позбавлення волі терміном на п'ять років скасовано.

Читайте такожПодругу екс-президента Південної Кореї засудили до трьох років в'язниці

Відео дня

Важливу роль у цьому зіграло невизнання в якості хабара грошових переказів Samsung на рахунки некомерційних фондів Mir і K-Sports, які контролювалися Чхве Сун Силь, подругою екс-президента Пак Кин Хе. Суд також відхилив звинувачення у незаконному приховуванні за кордоном 7,5 млн доларів, визнавши при цьому хабарем виділення коштів на оплату занять кінним спортом Чон Ю Ра, дочки Чхве Сун Силь. Суд порахував, що передача компанією Samsung автомобілів і коней у безоплатне користування Чхве Сун Силь не є хабарем, адже їй не передавалися права власника.

Вказується також, що суд не визнав звинувачення про роботу, що нібито проводилася, щоб оформити передачу Лі Чже Йону керівництва Samsung Group у спадок. Зняті звинувачення у спробах заручитися підтримкою колишньої влади в даному питанні.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно екс-міністра Південної Кореї засудили до двох років в'язниці за "чорні списки" артистів.