Держсекретар США Хіларі КЛІНТОН від імені Сполучених Штатів пообіцяла Президенту Грузії Михайлу СААКАШВІЛІ докласти всіх зусиль для того, щоб інші країни продовжували не визнавати незалежності Південної Осетії і Абхазії.

Як передає РІА «Новости», про це повідомив журналістам заступник держсекретаря у справах Європи і Євразії Філіп ГОРДОН за підсумками двосторонньої зустрічі Х.КЛІНТОН і М.СААКАШВІЛІ, що пройшла вчора в Нью-Йорку .

"Держсекретар дала ясно зрозуміти, що США не визнають і не мають наміру визнавати Південну Осетію і Абхазію, і ясно дала зрозуміти грузинам, що ми продовжимо працювати з іншими членами нашого міжнародного співтовариства, щоб інші країни також не визнали їх. Як ви знаєте, на сьогодні, крім Росії, незалежність цих регіонів визнали тільки Нікарагуа і Венесуела", - сказав Ф.ГОРДОН.

Відео дня

Х.КЛІНТОН під час зустрічі також висловила сподівання, що Південна Осетія і Абхазія сприйматимуться всім світом як невіддільні частини Грузії.

На думку заступника глави американського зовнішньополітичного відомства, США досягли чималих успіхів у тому, аби світ не визнав незалежності Південної Осетії і Абхазії. "Незважаючи на тиск Росії, котра намагається добитися в світі визнання республік, як я сказав, 99% міжнародної спільноти їх не визнали. І ми працюємо з нашими грузинськими друзями над тим, щоб цього не допустити", - заявив Ф.ГОРДОН.

За словами заступника держсекретаря, Х.КЛІНТОН у розмові з грузинським Президентом підкреслила необхідність демократизації Грузії, а також вкотре повторила, що США чекають від Росії дотримання умов перемир`я, укладеного в серпні 2008 року, і повернення військ на передуючі конфлікту позиції. "