Сергій Наришкін: СРСР ніколи не ділив нації на ґатунки

На думку політика, незважаючи на те, що політика Радянського союзу не була ідеальною, як не може бути ідеальною політика будь-якої держави, СРСР ніколи не ділив нації на ґатунки і не ставив питання про знищення цілих народів.

Про це він заявив в інтерв'ю РІА Новости, відповідаючи на питання про те, що президент Німеччини Йоахим Гаук у червні на зустрічі з російськими громадськими діячами порадив РФ наслідувати приклад Німеччини, покаятися за нацизм, і покаятися за свою радянську історію.

"Безумовно, я рішуче не згоден з такою постановкою питання", - сказав Наришкін.

Відео дня

На тему: Про депортацію кримських татар зняли художній фільм

Він вважає, що президент Німеччини добре знає історію своєї країни, але йому було б корисно отримати додаткову і об'єктивну інформацію про російську історії та сучасність. "Радянський Союз, його зовнішня і внутрішня політика не була ідеальною, до речі, ідеальною не є жодна країна. Але при цьому Радянський Союз ніколи не ділив нації на нації першого ґатунку і нації нижчого ґатунку, і вже тим більше не ставив питання про знищення цілих народів", - зазначив спікер Держдуми.

Наришкін зауважив, що перемога у Великій Вітчизняній та Другій Світовій війні, в якій основну роль зіграв Радянський Союз, стала вихідною точкою для переосмислення ролі нацизму в історії. "І в цьому зв'язку нам усім разом потрібно з вдячністю шанувати пам'ять тих, хто цю перемогу завоював. Для нашої країни ця перемога дісталася дуже високою ціною", - сказав Наришкін.