У Міноборони РФ відзвітували про хід переговорів з США / Фото: rusarmy.com

Керівництво Міноборони РФ за останні десять днів обговорило розміщення американської системи ПРО в Європі з колегами з Італії, Німеччини та США, проте поки рішення цієї проблеми не проглядається, повідомив журналістам у середу заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов.

На тему: У Путіна заявляють, що паузи у відносинах Росії і США немає

"Проблему протиракетної оборони ми за останні десять днів обговорювали і з паном Мезьєр (міністром оборони ФРН - ред.), і з колегами з Італії, і, зрозуміло, з паном Хейгелом (міністром оборони США - ред.). Поки рішення цієї проблеми не проглядається", - сказав він, повідомляє РІА Новости.

Відео дня

За словами Антонова, за результатами цих зустрічей експерти з Міноборони РФ і їх колеги з НАТО отримали доручення подумати над тим, що можна разом зробити для зняття заклопотаності Росії стосовно протиракетних планів США і держав НАТО.

Він додав, що в російському військовому відомстві уважно стежать за тим, що робиться в плані розгортання глобальної системи ПРО на європейському континенті, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, і наскільки ступінь розвитку цієї системи буде впливати на Сили ядерного стримування РФ.

"На сьогоднішній день концепція ядерного стримування між США і РФ існує, завдяки їй, по суті справи, нам вдалося уникнути ядерної війни", - підкреслив заступник міністра оборони РФ.