Кількість жертв може бути набагато більшою офіційних цифр / Фото: CNN

Раніше повідомлялося про 327 загиблих. Як пише пакистанська газета News International, незалежні джерела заявляють, що кількість жертв набагато більша офіційних цифр, бо рятувальники продовжують знаходити тіла загиблих в розвалинах в окрузі Аваран, найбільш постраждалому від землетрусу.

Зруйновано або серйозно пошкоджено понад 20 тисяч будинків. У місті Аваран постраждали більше 90% будівель, повідомляє РІА Новости.

На тему: ЗМІ: Після землетрусу біля узбережжя Пакистану з'явився новий острів (відео)

Відео дня

Телеканал Geo News повідомляє, що в Аравійському морі навпроти прибережного міста Ормара після землетрусу з'явився невеликий острів. Раніше повідомлялося, що острів з'явився у порту Гвадар.

За інформацією сейсмологів, епіцентр підземних поштовхів знаходився на території провінції Белуджистан, в 66 кілометрах на північний схід міста Аваран, осередок землетрусу залягав на глибині 20 кілометрів. За землетрусом послідували чотири афтершоки, магнітуда найпотужнішого з яких склала 5,9.

Головний міністр провінції Белуджистан Абдул Балодж оголосив в окрузі надзвичайний стан. На допомогу рятувальникам направлені військові та прикордонники. Прес-служба армії Пакистану повідомляла, що в рятувальній операції планується задіяти близько тисячі військових і вертольоти.

Представник ООН в Пакистані Тімо Паккала заявив, що ООН перебуває в тісному контакті з пакистанськими рятувальними службами і готова надати їм допомогу.